Tesla maakt toekomstdroom werkelijkheid: zelfrijdende auto!

Enthousiaste schreeuwen tijdens de testrit in de nieuwe Tesla S P85 D. En niet zonder reden. De auto vliegt zowat de lichttunnel in. De D – voor dubbele motoren – zorgt voor 700 pk vermogen. De Tesla haalt dan ook in 3,4 seconden de 100 kilometer per uur. De topsnelheid? 250 kilometer per uur. Die wordt in deze testrit niet gehaald, maar toch…


Bekijk de rit met de Tesla S P85 D op het testcircuit

Zelfrijdende auto

De Tesla heeft een geweldige nieuwe optie: autopilot. De auto past zich automatisch aan de snelheid van het verkeer om je heen aan. En maak je geen zorgen om de maximumsnelheid: camera’s en infraroodsensoren lezen de snelheid af van verkeersborden. Kom je in een file, dan stopt de auto automatisch. Tesla claimt dat de autopilot-functie zelfs de auto kan parkeren nadat je bent uitgestapt. Alleen bij van baan wisselen ben je nodig. Dat doe je door de richting aan te geven.

“De autopilot-functie kan de auto parkeren
zelfs nadat je bent uitgestapt”

Prijskaartje

Er hangt een aardig prijskaartje aan deze vierwielaangedreven elektrische hatchback. De auto kost €113.765.-. Het bereik is volgens opgave 440 kilometer. Dat is ruim genoeg voor Nederlands woon-, werk- en recreatieverkeer. Geïnteresseerden moeten nog even geduld hebben: de levering begint in februari 2015.


Foto's Tesla