Tony Bennett & Lady Gaga: 60 jaar verschil, samen op nr. 1

Het jazz-album Cheek to Cheek van Tony Bennett en Lady Gaga is vanuit het niets op 1 verschenen in Amerika. De cd met jazz-classics is het tweede album ooit op nummer 1 van de inmiddels 88-jarige crooner. Popdiva Lady Gaga bevestigt nogmaals dat ze meer is dan een sterk staaltje marketing: ze heeft echt talent.

Fan van elkaar

De twee bewonderen elkaar enorm. Lady Gaga had al eens voor Tony gezongen zonder het te weten: “Was hij erbij? Ik schrok me rot: ik had jazz gezongen voor de grote Tony Bennet!”. Tony vond het geweldig. Ze besloten samen te werken. Zo kwam in 2011 Tony’s cd Duets II uit; een plaat vol duetten met onder anderen Lady Gaga. Hij sprak lovende woorden over haar: “Ik heb nooit iemand met meer talent ontmoet dan die vrouw”.

Cheek to Cheek

Het album is een bonte verzameling classics. Niet verwonderlijk dat daarvoor gekozen is: Bennett is inmiddels 88(!) jaar. Dat hij nog goed bij stem is laat hij horen op Sophisticated Lady. Ook Lady Gaga bewijst dat ze jazz kan zingen, al heeft ze de neiging er soms iets te hard in te vliegen. Dat mag de pret niet drukken. Een topper als het kalme Lush Life wordt afgewisseld met Duke Ellingtons It Don’t Mean a Thing (If It Ain’t Got That Swing). En swing heeft het album.

Gratis luisteren

Benieuwd naar de samenwerking? Luister Cheek to Cheek gratis via het programma Spotify. Geen Spotify? Geen nood: het album is ook in zijn geheel op YouTube te luisteren. Maar het mooiste is natuurlijk de plaat zelf. Ga voor een glimmend schijfje of subtiel krakend vinyl naar je dichtstbijzijnde platenzaak.