10 redenen waarom je (nu) Cuba moet bezoeken

Waar denk je aan als je aan Cuba denkt? Sigaren, Fidel Castro, communisme, armoede, zon? Er is veel waar je aan kunt denken, en heel veel redenen om het land te bezoeken. Sterker nog: om het land nu te bezoeken, nu het zijn karakter nog heeft.

1. Je komt (nu nog) in een andere wereld

Cuba is vanaf 1959 een socialistische staat. Fidel Castro greep de macht, en Cuba werd een ‘gesloten’ land. Reclames zie je niet op Cuba. Nog niet, want president Obama is de Cuba - auto - toekomt.nlhandelsbetrekkingen met het land aan het heroverwegen. De kans is groot dat Cuba binnenkort dezelfde winkelketens, reclames en kenmerken heeft als andere landen. Ontdek de schoonheid van dit land van vroeger – voordat het niet meer kan.

2. Je vindt er prachtige oude auto’s

Een ander gevolg van deze ‘andere wereld’ is dat je er heel veel klassieke auto’s tegenkomt. Grote Amerikaanse wagens, van glimmende bolides tot roestende rammelbakken. Prachtig om te zien. Zelf een auto huren is overigens wel duur: eenvoudige modellen heb je vanaf zo’n € 50 per dag – exclusief verzekering. Het openbaar vervoer is een goed alternatief: moderne bussen met airco die naar alle belangrijke plaatsen rijden.

3. Excursies zijn betaalbaar

Excursies zijn eenvoudig te boeken via organisaties als Havanatur. Met een oldtimer door Havana, de prachtige natuur in of paardrijden door de befaamde tabaksvelden? Voor een paar tientjes per excursie ben je klaar. Ook een aanrader: ga met een lokale gids op pad.

4. Je kunt er authentiek overnachten

Wil je niet in de staatshotels slapen? Geen probleem! Voor weinig geld slaap je in een casa particular. Die worden aangeboden door lokale bewoners. Een kamer kost zo’n € 20 euro per nacht. Niet veel, en nog minder als je met z’n tweeën bent. De huizen zijn eenvoudig maar schoon, en je hebt een eigen badkamer.

5. Je eet er goedkoop

Slaap je in een casa particular? Dan zit het ontbijt meestal niet bij de prijs inbegrepen. Ontbijt kost je ongeveer € 3. Lunchen doe je voor ongeveer € 5. Ga je avondeten, dan ben je ongeveer € 8 kwijt.

Cuba - mojito - toekomt.nl6. Je vindt er de lekkerste Mojitos en Cuba Libres

*Hips*

7. Je kunt er prachtig duiken of snorkelen

Cuba ligt in de prachtig blauwe Caraïbische Zee. Koraal, sponzen, barracuda’s, krabben en kreeften: je vindt het in Cuba. Mooie spots zijn Maria la Gorda, El Amirante en Yemaya.

8. Je kunt alvast opwarmen in Nederland

Ook in Nederland is er verrassend veel Cubaans te vinden. Wil je alvast opwarmen voor je bezoek? Luister naar de vurige tango van Los Maestros de La Habana. De smaak nog meer te pakken krijgen? Ontdek alvast welk Cubaans gerecht je favoriet is in een van de Cubaanse restaurants in Nederland.

9. Je treedt in de voetsporen van Hemingway

De beroemde schrijver Ernest Hemingway woonde lang in Cuba. Deze nobelprijswinnaar was in de jaren dertig en veertig veel in en om Havana te vinden. Je kunt zelfs een echte Hemingwayroute volgen. Hierbij Cuba - sigaar - toekomt.nlga je naar echte Hemingwayplaatsen als zijn hotel, bar en het speciaal voor hem opgerichte monument.

10. Je kunt lekker nagenieten

Vanuit Cuba mag je belastingvrij 200 sigaretten of 50 sigaren of 250 gram tabak en 1 liter rum uitvoeren. Vraag of ze grote sigaren rollen!

Zoek reizen naar Cuba
Terug naar toekomt.nl