Blijf bewegen: badminton

Herken je dit beeld: kinderen die op het strand met rackets van een paar euro een shuttle allerlei kanten op meppen, behalve naar elkaar. Of deze: de shuttle vliegt zo razendsnel over het net dat de tv-camera het nauwelijks kan volgen. Er liggen heel wat niveaus tussen deze twee uitersten in. Badminton, een sport voor iedereen.

blijf bewegen badminton - toekomt.nlCompetitiebadminton voor senioren begint wanneer jeĀ de techniek en spelregels onder de knie hebt. Clubs organiseren ook vaak toernooitjes. Liever elke week gewoon gezellig een partijtje spelen? Badminton is ook erg geschikt voor recreanten. Toos Bakkers (79) speelt al 27 jaar badminton bij haar club. Ze heeft jarenlang jeugdspelers gecoacht en is trots dat spelers als Ralph Starren, Anna Lam en Dave Khodabux bij haar zijn begonnen. Zelf doet ze liever niet meer mee aan wedstrijden. Haar groepje speelt nu jaren samen en de leden organiseren regelmatig barbecues en andere evenementen. Ze gaan zelfs samen op reis! Nieuwe leden beginnen vaak in het groepje om wegwijs in de club te raken. Toos: ”De betere spelers stromen meestal snel door naar de competitieteams.”

Do’s

Zoek een groepje dat goed bij je past: fanatiek en gericht op winnen, of juist ontspannen en sociaal.

Schaf een paar speciale zaal sportschoenen aan. Je moet je snel kunnen bewegen en vaak draaien, dus het is belangrijk dat er ā€œcirkelsā€ onder je sportschoenen zitten.

Kies voor het gemengd dubbelspel. Minder intensief dan het enkelspel, bij gemengd dubbel spelen de heren meestal achter. Zo hoef je je iets minder snel over het veld te bewegen.

Donā€™ts

Schaf niet gelijk een duur racket aan. Vraag bij de club of je tijdelijk een racket mag lenen. De shuttles zijn van de club.

Koop geen speciale kleding. Behalve op competitieniveau zijn er geen strenge regels qua kleding.

Neem niet aan dat het vanzelf gaat. Vraag de begeleider van je groepje of een ervaren speler om je te coachen als je de technieken (opnieuw) moet leren.

Terug naarĀ toekomt.nl
MeerĀ overĀ bewegen